Billedarkiv

 

 


1. del af seniortræf 2006

Lørdag morgen den 25. marts startede vi kl. 8:45 fra Nordborg. Turen gik over sundet med færgen Bitten til Aabenraa og videre til Hylkedal lidt før Kolding. Her var der holdt, så vi kunne strække benene og Lars kunne få sendt sine SMS'er. Så gik det videre til Daugbjerg, hvor vi ankom ca. 5 kvarter før mødetidspunktet kl. 12:50. Det var planen, at vi skulle have lidt at spise, men stort set alt var lukket. Kun en kræmmer butik var åben.

Kræmmer butikken var en rigtig kræmmer butik med alle mulige ting, som man absolut ikke kan undvære. Dertil en lille pølsebiks ved siden af disken og i den ene ende af butikken var der levende fugle og en enkelt død til salg.  Og for ikke skal være løgn, så var butikken fuld af fynboer.  Man kan ikke forestille sig veterinærmyndighederne kommer der ret tit.

   
Så er der strække ben pause i Hylkedal
 
 
     
I kræmmerbutikken er der masser af fynboer
og masser af uundværlige ting, som man absolut skal have
Udenfor er der forfriskninger i bagagerummene
     


Daugbjerg kalkgruber

Efter kræmmerbutikken kørte vi til Daugbjerg kalkgruber. Her mødtes vi på en parkeringsplads ca. 500 m fra indgangen. Det stod hurtig klart, at deltagerne havde rigelig med flydende proviant med, så det blev indledningsvis afprøvet, mens vi hilste på hinanden. Der var 2 mere med end forventet, da 2 fra Vamdrup også havde taget turen til Daugbjerg i den tro, at gruberne havde åbent. Det ville de under normale også have været, men da vi havde aftalt en rundtur, kom de selvfølgelig med.

Starten blev lidt forsinket, da vi manglede 9 deltagere. De havde af uransagelige årsager mødt op i Mønsted, hvor der også var kalkgruber. Efter nogle forsøg på mobilen (forbindelsen var ikke den bedste) blev misforståelsen opklaret og de sidste ankom med 10 minutters forsinkelse.

Robert Baldorf og Karsten Jørgensen bød deltagerne velkommen og vi gik ned til gruberne. Her mødte vi Ivan, som skulle vise os rundt og fortælle os om Daugbjerg kalkgruber.

Inden vi gik ind i kalkgruberne fortalte Ivan, at der var 80-100 km gange og at de rent faktisk stod i forbindelse med kalkgruberne i Mønsted. I gangene var der omkring 7-8.000 flagermus og der var 5 arter. Der var dog ingen grund til at frygte flagermusene, da de var i dvale. Ud over flagermusene var der også lagring af oste. Efter at Poul Jørgensen forgæves forsøgte at få Ivan til at fortælle om alle de specielle planter, som kun voksede i Daugbjerg, gik vi ind i gruberne.

Det blev en oplevelse. Ikke så meget på grund af gruberne, men på grund af Ivans evne til at fortælle om tiderne, da Jens Langkniv levede. Vi blev bænket inde i det, der havde været Jens Langknivs hule og Ivan fortalte levende om dengang. Jens Langkniv blev født i 1598 og var en såkaldt horeunge. Som voksen var han 1,96 m høj,  med skulderlangt hår og bar en 52 cm lang kniv. Han var en datidens Robin Hood og boede 20 år i gruberne.

Rygterne ville vide, at Jens Langkniv var vild med rødhårede piger. Han hentede på et tidspunkt den daværende rødhårede præstekone i kirken og bragte hende ned i gruberne. Præstekonen kom først tilbage 3 dage efter. Dette gentog sig også senere, så derfor advarede Ivan de tilstedeværende rødhårede piger (3 var der) om, at de ikke skulle gå alene ned i gruberne.

Der blev fortalt mange historier om Jens Langkniv. Det blev faktisk også lidt for meget for Poul Jørgensen, der på et tidspunkt begyndte at snorke og lur mig, om ikke også Bruno Friedrich sad med øjnene lukkede og lignede betænkelig en, som tog sig en lur. Nå, historierne kan man diskutere troværdigheden af, men de fleste syntes, at det var rigtig spændende.

Efter historierne gik turen forbi oste lageret og Lange Margrethes hule. Så kom vi udenfor igen og det var nu ganske godt for temperaturen i gruberne var konstant 8 °C og der var en høj luftfugtighed, så det var faktisk blevet lidt klamt. Der var nu også blevet højvande hos en række deltagere, så det var godt at komme lidt i skoven.

Vi mødes ved Daugbjerg kalkgruber
Her er da vist forfriskninger til alle deltagerne
Der hilses på, mens vi venter på de sidste
     
Hanne, Harry, Lars og Per får sig en til halsen
Per byder på Barcadi Lemon
Robert Baldorf byder velkommen til Seniortræf 2006
     
Her byder Karsten Jørgensen velkommen
og fortæller lidt om planerne for turen
Vi skulle lige på skovtur for at komme frem til gruberne
     
Her er så stien ned til kalkgruberne
Ved indgangen fortæller Ivan om grubernes historie
Her er en af de 7-8.000 flagermus
     
Gangene i gruberne har ikke altid gå højde
Så er vi nået frem til Jens Langknivs hule
Ivan fortæller de fascinerende historier om Jens Langkniv
     
Oste lageret i Daugbjerg kalkgruber
Her var så udgangen. Heldigt for der var 80-100 km gange
Hanne Jørgensen peger forsigtigt på en flagermus

Bowling i Skive

Efter Daugbjerg kalkgruber kørte vi til Skive, hvor vi skulle bowle i 2 timer. Vi blev opdelt i hold på 4 personer. Denne holdopdeling fortsatte i konkurrencerne på resten af turen. Holdene fik hver tildelt en bane, så alle fik bowlet rigtig meget. Med passende forfriskninger hen gennem spillene, var det ganske hyggeligt.

Så er vi i gang med bowlingen
8 baner havde vi vist
og Per Dideriksen hyggede sig
     
Her skåler Bent, Connie, Lars og Bent
Villy Demuth er ved at løbe fotografen ned
Knud Boesen har lige ryddet det hele
     
Ulla, Karsten og Ib ser altså noget betænkelig ud
Harry, Hanne og Knud følger opmærksomt spillet
Robert Baldorf har lige lavet en Strike
     
 
Så er der afgang fra bowling
Sonja får et klem af Preben, mens Ove misundeligt ser til
 

Roslev vandrehjem

Efter bowling gik turen videre til Roslev vandrehjem. Vi blev indkvarteret med 2 personer på hvert værelse. Der kunne egentlig være 4, men det var der nu ikke behov for. Vi mødtes derefter i en fællesstue, hvor vi hyggede os med lidt kortspil, diverse forfriskninger og en masse hyggesnak.  Det videre forløb ses under 2. del af seniortræffet.

 
Ved Roslev vandrehjem er der tid til En Enkelt
Lars, Robert og Poul varmer op til aftenens strabadser
 
     
Bent og Lars i 5 på stribe
Lidt hygge om sofabordet
også ved det andet sofabord
     
I baggrunden spilles der kort
Andre drikker øl
Hvordan skal vi nu snørre dem?
     
 
Harry, giv så de kort!
Hvem mon Kaj og Harry griner af?
 

Læs også 2. del af seniortræf 2006
 


2011 © Nordals Minigolf Klub

Layout, artikler og fotos på Nord-Als Minigolf Klubs hjemmeside må ikke benyttes i annoncer eller anden
 kommerciel sammenhæng uden klubbens skriftlige accept. Citater med tydelig kildeangivelse accepteres.
Nord-Als Minigolf Klub påtager sig intet ansvar for eventuelle trykfejl.

Send e-mail til Webmaster med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted
Dette Websted blev sidst opdateret 08. januar 2011